Logo Toerisme Wortegem-Petegem

Lindsey De Pourcq is de trotse ontwerpster van het nieuwe logo Toerisme Wortegem-Petegem. Na een wedstrijd onder de inwoners kwam ze als winnaar uit de bus.

Wedstrijdformule

De toeristische troeven van Wortegem-Petegem voortaan extra in de verf zetten. Dat is de ambitie van de “Denktank Toerisme”, waarin ik als schepen samen met een aantal geëngageerde burgers nadenk over hoe we een boost kunnen geven aan het toerisme in Wortegem-Petegem. In dat opzicht was het een absolute noodzaak om een toeristisch logo te hebben, omwille van de visuele herkenbaarheid. Met het gemeentebestuur organiseerden we daartoe een wedstrijd waaraan alle inwoners konden deelnemen. Uit de vijf reglementaire inzendingen werd het ontwerp van de 21-jarige studente Webdesign Lindsey De Pourcq uit Wortegem gekozen.

Typische eigenschappen

Op een eenvoudige manier heeft Lindsey de typische eigenschappen van onze gemeente weergegeven. De groene kleur staat voor het landelijke karakter van Wortegem-Petegem en de kerk verwijst naar de vijf kerktorens in onze vijf dorpen. Het blad telt eveneens 5 nerven en verwijst naar de natuur, terwijl de ronde figuur dan weer staat voor de fiets- en wandelroutes. De blauwe slingerende lijn staat symbool voor hoe de Schelde langs Petegem en Elsegem meandert.

Toeristische brochure

Het logo zal voortaan op alle toeristische brochures en correspondentie staan. In 2018 komt er een toeristische brochure, waartoe we eerst alle toeristische bezienswaardigheden in onze gemeente zullen inventariseren: van onroerend erfgoed en kunst tot wandel- en fietsroutes.