Fusierit opnieuw groot succes

Onder impuls van vorig sportschepen Frank Cnudde werd de fusierit in het leven geroepen. Dit is een tocht voor de geoefende fietser van om en bij de 70 kilometer.

In Wortegem-Petegem zijn drie wielertoeristenclubs actief die op zondagvoormiddag hun clubrit afwerken: de Fusietrappers uit Elsegem, de Ooiketrappers en -trapsters uit Ooike en de Doorbijters uit Wortegem. In samenwerking met deze drie clubs organiseert de sportdienst jaarlijks een door motards begeleide fusierit. 

Als sportschepen ging ik de uitdaging aan om net als mijn voorganger Frank ook in het zadel te kruipen. Het peloton van motards dat voor de veiligheid zorgde, werd dan weer aangevoerd door onze burgemeester Luc Vander Meeren. Na de tocht van 72 kilometer afgelegd te hebben aan een gemiddelde van 23 kilometer per uur boden we de zestig deelnemers een drankje aan in de kantine van het gemeentelijk domein De Ghellinck en kon men er een spaghetti verorberen aan de democratische prijs van 5 euro.

Dank ook aan André Marlier voor de foto.