Nieuw: Recreatief Schaaktoernooi

Sporten hoeft niet altijd fysiek te zijn, denksport is óók sport. Op zaterdag 12 maart van 14u tot 18u organiseerden de sportdienst daarom voor het eerste een gratis recreatief schaaktoernooi. Dit vond plaats in de gemeentelijke feestzaal in Wortegem.

Mix van jong en oud
Schaken bevordert het vermogen om vooruitdenkend te zijn, te anticiperen en te redeneren. Iedereen, van jong tot oud, was dan ook welkom. Professionele schakers met een ELO-ranking zouden in een aparte poule spelen. Aangezien er enkel recreatieve schakers waren, bleek dit uiteindelijk niet nodig. Het was immers ook geen officieel toernooi. Na een viertal partijen mocht iedereen met een attentie huiswaarts. Het was een leuke, uitdagende namiddag voor elke schaakliefhebber.

Tot slot wil ik nog schaakclub Hanske de Schaker uit Oudenaarde bedanken voor de logistieke medewerking en uitstekende begeleiding. Zij hebben deze eerste editie van het recreatief schaaktoernooi mee tot een succes gemaakt. Het is alvast de bedoeling om dit de volgende jaren te herhalen.

P.S.: Ook via andere initiatieven trachten we onze jeugd intellectueel uit te dagen, o.a. via CoderDojo-sessies, waarin kinderen leren coderen en programmeren.