Hoeveroute Wortegem-Petegem

Met de splinternieuwe uitgave van de Hoeveroute heeft Wortegem-Petegem er opnieuw een troef bij in het aanbod voor fietstoerisme. Op het lanceermoment van de toeristische campagne vlogen er al een pak exemplaren de deur uit.

Pittig in het begin, glooiend naar het einde toe

De 41 kilometer lange Hoeveroute combineert het vlakke van de Scheldevallei met de heuvels van de Vlaamse Ardennen. Na elke beklimming word je beloond met schitterende vergezichten. Langs verkeersluwe wegen ontdek je de natuurlijke rijkdom van het landelijke Wortegem-Petegem. Deze fietstocht is het verhaal van de soms eeuwenoude boerderijen die het landschap domineren. Of je komt langs plaatsen zoals het Hambosmuseum, waar elke eerste zondag van de maand de geschiedenis van de streek uit de doeken wordt gedaan. De vele kastelen op je route tonen aan dat Wortegem-Petegem altijd al een belangrijke woonplaats is geweest voor de adel. Of je de blik nu op het verleden of het heden richt, om elke bocht blijft de Hoeveroute je verrassen.

De Hoeveroute kan je downloaden via RouteYou.

Andere initiatieven

Op het lanceermoment werden ook de promofilm “Wortegem-Petegem in beeld”, de gloednieuwe Horecagids en de gratis postkaarten “Groeten uit Wortegem-Petegem” voorgesteld.