CoderDojo-sessies voor kinderen

Digitale kennis is in onze samenleving haast noodzakelijk geworden. Daarom organiseerden we met het gemeentebestuur van Wortegem-Petegem in 2016 CoderDojo-sessies voor kinderen tussen 7 en 18 jaar. De kinderen leren er op een speelse manier coderen en programmeren, onder leiding van volwassen en bekwame mentors.

Games bedenken, apps ontwikkelen, websites ontwerpen, robots in elkaar knutselen,… kortom alles wat te maken heeft met ICT en elektronica. Er is geen voorkennis nodig en ieder kind kan op eigen tempo vorderingen maken. Er werden in totaal 4 sessies georganiseerd, en dit dankzij de inzet van een 5-tal vrijwilligers! Overal in Vlaanderen zijn er CoderDojo-sessies te vinden. Kom er meer over te weten via www.coderdojobelgium.be.

Update: Ook in 2017 stimuleren we kinderen om hun talenten en interesses te ontdekken. Nieuwsgierig op welke manier? Lees het hier!