Gratis fietslichtjes voor alle schoolkinderen

Onder het motto “De donkere dagen komen eraan, zorg dat je gezien wordt”, overhandigden we vanuit het gemeentebestuur gratis fietslichtjes voor alle kinderen aan de directies van de scholen. Zo brengt het gemeentebestuur het lokaal fietsbeleid en de fietsveiligheid onder de aandacht. Naast de fietslichtjes vanuit het gemeentebestuur, namen de scholen ook nog eigen initiatieven. Zo voorzag de ouderraad van GBS De Kouter fluohesjes.

Heraanleg Marktwegel en afgescheiden fietspaden

Er werden in Wortegem-Petegem reeds een aantal inspanningen geleverd om de fiets- en verkeersveiligheid te verhogen. Zo werd de Marktwegel tussen Elsegem en de Driesstraat in Petegem opgewaardeerd, en ook het verlengde richting Kastanjeplein wordt nog aangepakt. Bij de heraanleg van de Oudenaardseweg wordt momenteel voorzien in een breed, afgescheiden fietspad, net als in de plannen voor het tweede deel van de heraanleg van de Waregemseweg.

Victor Veilig

Alle scholen en de buitenschoolse kinderopvang kregen vorig jaar van het gemeentebestuur ook de gele “Victor Veilig”-mannetjes om het autoverkeer te wijzen op de aanwezigheid van een drukke oversteekplaats voor kinderen.

Beperking snelheid op fietsomleidingsroutes

Meer en meer inwoners nemen de fiets om zich naar het werk te verplaatsen. Bovendien gaat dertig procent van de kinderen met de fiets naar school. Toch gebeuren er elke dag 22 letselongevallen met fietsers in Vlaanderen. Dat zijn er 22 te veel. Ten gevolge van de werken aan de Oudenaardseweg werd de toegelaten snelheid op de fietsomleidingsroute dan ook herleid tot 50km/u. Verkeersveiligheid in Wortegem-Petegem is nu, morgen én overmorgen een lokale prioriteit voor ons.