Laadpaal voor elektrische wagens

De Vlaamse Ardennen krijgen er 67 nieuwe laadpalen voor elektrische wagens bij. De uitbreiding kadert in een project van Eandis dat in elke Vlaamse gemeente minstens één laadpaal wil voorzien tegen het einde van dit jaar.

Minder CO2-uitstoot

De extra oplaadpunten zijn een belangrijke stap om de CO2-uitstoot te beperken.  Eandis wil inzetten op milieuvriendelijk verkeer en de inwoners stimuleren om meer met elektrische wagens te rijden. Met de nieuwe laadpalen wil Eandis de obstakels om elektrisch te rijden wegvagen. De laadpalen komen aan sporthallen, in parkings, aan winkelcentra of bioscoopcomplexen. Dat zijn plekken waar men meestal de wagen voor enkele uren achterlaat en waar het de moeite waard is om op te laden. De palen die men plaatst zijn goed voor honderd kilometer rijbereik na twee uur opladen. Al hangt dat af van de auto zelf.

Laadpaal aan gemeentehuis

In Wortegem-Petegem plaatste Eandis één laadpaal op de parking aan het gemeentehuis. Hiertoe werden dan ook twee parkeervakken voorbehouden voor elektrische wagens, die men voor maximum 2 uur mag in beslag nemen. Op de interactieve kaart van Eandis kan je in real-time raadplegen welke oplaadpunten vrij zijn (klik op de afbeelding). Eerder plaatste de gemeente al twee oplaadpunten voor elektrische fietsen in het Domein de Ghellinck en aan sporthal De Ruffel.