Beweegtuin De Ruffel i.s.m. WZC De Linde

Samen met het woon- en zorgcentrum De Linde dienden we het project Beweegtuin De Ruffel in bij Streekmotor 23, een streekplatform dat fondsen werft voor sociale buurtprojecten. Voor iedere euro die binnenkomt via private of publieke giften, legt Streekmotor 23 er dan ook één euro bij.

Beweegtuin: combinatie van sporten en sociaal contact

Met dit project willen we samen een plaats creëren voor de bewoners van het woon- en zorgcentrum en de bewoners van Wortegem–Petegem waar ze samen kunnen buiten sporten. Dit is een tuin bestaande uit een 6-tal aangepaste en laagdrempelige fitnesstoestellen. Hiermee worden senioren gemotiveerd om te bewegen, actief te blijven en zo lang mogelijk hun zelfstandigheid te behouden.

Financiering

Via crowdfunding werden alvast de nodige financiële middelen ingezameld, zodat de Beweegtuin – en daarmee de droom van het WZC De Linde – reeds in de lente van 2018 werkelijkheid wordt! Alle deelnemende partners kan je bekijken op de website van Streekmotor 23: http://www.streekmotor23.be/project/7962