Veiligere bushaltes in de Zonnestraat

De onveilige bushaltes in de Zonnestraat zijn verleden tijd. Onze inwoners hoeven niet langer te wachten op het fietspad, maar kunnen veilig afgescheiden van de rijweg wachten op de bus. Een absolute verbetering in het kader van verkeersveiligheid! Hier gaat het om onoverdekte halteaccommodatie. Eerder werden er wel al nieuwe bushokjes voorzien langs de Kortrijkstraat te Petegem en aan de halte Oudenaardseweg.

Werken in eigen beheer uitgevoerd

Voor de aanleg van de haltes konden we beroep doen op de mensen van onze eigen technische dienst. Per halte legde men 3 lopende meters betonbuizen van 40cm diameter, mee met de helling van de bestaande gracht. Vervolgens werden de kopmuren gegoten en klinkers gelegd. Tot slot plaatsten we ook de bewuste groene OMEGA-beugels, 2 groene reflecterende paaltjes, en is er ook telkens een vuilbakje voorzien, dat tijdig wordt geledigd. Bij deze dan ook een dikke pluim aan onze technische dienst!