Nieuwe huisstijl: Wortegem-Petegem 2.0

Een liberaal Wortegem-Petegem is een vooruitstrevend Wortegem-Petegem, en dat uit zich dan ook in nieuwe, moderne huisstijl die symbool staat voor onze prachtige en bruisende gemeente!

Logo

In de eerste plaats is er het nieuwe logo, waarin de typische kenmerken van onze gemeente zijn verwerkt:

  1. De vijf golvende lijnen vertegenwoordigen de vijf deelgemeenten: Moregem, Ooike, Elsegem, Petegem en Wortegem.
  2. Ze vertegenwoordigen ook het glooiende karakter van het landschap, en zijn tegelijkertijd als het ware ploegvoren die bij uitstek de landbouw in beeld brengen.
  3. Samen vormen de lijnen ook een blad, wat dan weer refereert naar de prachtige natuur, zoals in het 28 ha grote kasteelpark Domein de Ghellinck. Hier werd duidelijk ook de link gemaakt met het logo van Toerisme Wortegem-Petegem.
  4. Door te werken met golvende lijnen wordt het dynamische karakter van ons bruisend verenigingsleven in de verf gezet.
  5. De kleuren variëren van het donkerblauw van de Schelde over het groen van de gewassen naar het geel van het graan en prachtige zonsopgangen en -ondergangen op onze heuvelruggen.
  6. Al het bovenstaande vormt dan ook de inspiratiebron van onze nieuwe baseline 360° pracht, want Wortegem-Petegem is rondom rond een prachtige gemeente, in al haar facetten.

Uniforme huisstijl in eigen beheer

In dezelfde lijn van het nieuwe logo, werd ook een complete eigentijdse huisstijl uitgewerkt voor de opmaak van de website, brochures, visitekaartjes, affiches, flyers, powerpoint-presentaties, nieuwsbrieven, etc. Dit alles gebeurde in eigen beheer: dus géén dure marketingbureau’s of buitensporige aanbestedingen, maar wel de vruchten van een weldoordacht aanwervingsbeleid waarin de competenties van diverse personeelsleden elkaar aanvullen. Een pluim voor al het werk en enthousiasme van deze medewerkers is dan ook op zijn plaats: bedankt!

De veelzijdigheid van 360°

360° is zorgvuldig gekozen, omdat het net zo allesomvattend en veelzijdig is. Zo krijgt het OCMW/Sociaal huis de baseline 360° sociaal (‘we laten niemand achter’) en wordt voor het participatieproject BuurtBouwers gewerkt met de baseline 360° participatie (‘iedereen beslist mee’).

Want al het voorgaande is uitgerekend waar Wortegem-Petegem voor staat: een prachtige, landelijke gemeente waar het dankzij al haar inwoners goed is om te leven. Waar landbouw, natuur, toerisme en ondernemen hand in hand gaan. En waar iedereen mee vorm geeft aan een bruisend verenigingsleven.