Vernieuwde gemeentelijke website online!

Dat de gemeentelijke website van Wortegem-Petegem dringend aan vernieuwing toe was, stond buiten kijf. Daarom maakten we deze legislatuur werk van een grondige vernieuwing. Het resultaat is een frisse, moderne, dynamische en vooral zeer gebruiksvriendelijke website.

Gebruiksvriendelijke en moderne website

In tegenstelling tot de oude website, wilden we vooral vertrekken vanuit het standpunt van de bezoeker, en niet vanuit de ambtelijke interne structuur. In het hoofdmenu kan je daarom onmiddellijk navigeren naar relevante info als inwoner of onderneming, of hoe je Wortegem-Petegem kan beleven vanuit een recreatieve invalshoek. Naast een integrale zoekfunctie, worden ook de zes meest bezochte rubrieken in de spotlight gezet: het project BuurtBouwers, het E-loket, een melding invoeren, reservaties en uitleendienst, en ten slotte alle info omtrent openbare werken en afvalverwerking.

Eigen ontwerp

Ook qua lay-out zit de website volledig in het jasje van de nieuwe, moderne huisstijl, die in eigen beheer werd ontworpen. Zowel op desktop, tablet of smartphone krijg je dankzij het screen-responsive design telkens de perfecte weergave. In de loop van de volgende dagen en weken wordt de website stelselmatig verder aangevuld en zal ook de website van het OCMW Wortegem-Petegem in dezelfde look and feel worden omgezet. Door dit in house te kunnen realiseren in plaats van deze opdracht uit te besteden, besparen we snel duizenden euro’s aan ontwerp en werkuren.

Mee op digitale sneltrein

De vernieuwde website is het sluitstuk van een heuse inhaalbeweging die de gemeente Wortegem-Petegem in de afgelopen 5 jaar heeft ingezet. Met de digitale nieuwsbrief, de Wortegem-Petegem app, een actief sociale media-beleid, de nieuwe website, daarbij aansluitend een Vimeo en Instagram-account en de nieuwe huisstijl, reist Wortegem-Petegem in first-class op de digitale sneltrein.