Scholenveldloop op site De Ruffel

Het is een jaarlijkse traditie: de scholenveldloop voor de kinderen van onze basisscholen. Tot vorig jaar ging deze op woensdagnamiddag door in het Domein de Ghellinck. In samenspraak met de scholen kozen we dit jaar voor de site van De Ruffel. En in plaats van woensdagnamiddag, werd het een maandagvoormiddag, zodat alle kinderen konden deelnemen.

Deelnemen is belangrijker dan winnen

De sportdienst tekende een parcours uit op en rondom de terreinen van KFC Petegem, gelegen vlakbij de sporthal. Dankzij hun medewerking, alsook van de leerkrachten en leden van de sportraad, konden op één voormiddag zo 12 reeksen gelopen worden. Of de kinderen nu school liepen in VBS De Sterrenboom, VBS ’t Hinkelpad of GBS De Kouter, sportiviteit stond centraal. Zo kregen alle kinderen na hun reeks een medaille voor de geleverde inspanning. De eerste drie van elke reeks kregen ook een trofee overhandigd.