Bedankt, kiezers!

Wortegem-Petegem, 14 okober, 17u23. Met het binnenkomen van de uitslagen van de laatste 2 van 7 telbureau’s, maakt ingehouden spanning plaats voor euforie. Kandidaten, familieleden en sympathisanten vallen elkaar in de armen. Geëmotioneerd omwille van het feit dat maar liefst 52,6% van de kiezers voor Open Vld Wortegem-Petegem koos en ons beloonde voor het harde werk van de voorbije 2 legislaturen. De bijhorende 11 op 17 zetels in de gemeenteraad en een derde opeenvolgende verkiezingsoverwinning zijn historisch. In 2007 was het al een primeur dat één partij een absolute meerderheid wist te halen, maar sinds de fusie in 1976 gebeurde het nooit eerder dat een partij drie verkiezingen op rij zowel in percentage als in zetels steeg. Onze lijsttrekker Luc Vander Meeren wordt ook zo de eerste Wortegem-Petegemse burgemeester die drie opeenvolgende bestuursperiodes de ‘sjerp’ mag omgorden. Bedankt, kiezers!

Handen uit de mouwen, voeten op de grond

“Gewoon voortdoen”, zo luidde onze slogan. ‘Gewoon’, omdat iedereen in ons team beseft dat we ook maar mensen tussen de mensen zijn. Dat ieder op zijn manier, dag in dag uit, zijn beste beentje voorzet. In het gezin, op het werk, in het verenigingsleven, … en wij dus via de politiek. En ‘voortdoen’, omdat we de voorbije 12 jaar niet hebben stilgezeten. Omdat iedere inwoner heeft kunnen vaststellen dat wij, liberalen, dossiers vastpakken en investeren in onze gemeente. Een trouwe partijsoldaat verwoordde het op de vooravond van de verkiezingen als volgt: “Ik heb dit jaar mijn gevel laten herstellen, want als je 12 jaar niets doet, heb je wel veel op je spaarboek maar je huis valt in!” Handen uit de mouwen dus, en voeten op de grond.

Een nieuwe ploeg

Deze verkiezingen betekenen helaas ook het afscheid in de gemeenteraad van twee liberale sterkhouders: Carlos Aelvoet en Frank Cnudde. Twee namen als klokken, twee mensen als rotsen. Ik meen het oprecht wanneer ik schrijf dat jullie zowel voor de partij als voor mijn persoonlijke ontwikkeling als politicus veel betekend hebben. Dankjewel!

Gelukkig staat er inmiddels een nieuwe ploeg klaar, met nieuwkomers die het stuk voor stuk uitstekend gedaan hebben. Dit zijn de 11 mensen voor Open Vld in de gemeenteraad vanaf 1 januari 2019: Luc Vander Meeren – Veerle Nachtegaele – Maarten Van Tieghem – Kurt Fonteyne – Isabelle Van den Dorpe – Willy Dhondt – Koen Desloovere – Sandy Vermeulen – Marcel Steenmans – Rosette Maes en Olivier Van Cauwenberghe.

In het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst telt Open Vld dan weer 4 vertegenwoordigers op de in totaal 6 leden: Petra Van Butsele – Johan Bert – Aaron Boonaert en Tessa Geeraert.

En zo staat er dus een sterke nieuwe ploeg klaar om de komende 6 jaar Wortegem-Petegem te besturen. Ons motto? Gewoon voortdoen.

Wie de details van de verkiezingsuitslag wil raadplegen, kan terecht op deze website.