Afvalkalender in Wortegem-Petegem App

Sinds 2016 heeft Wortegem-Petegem een eigen app, waarin inwoners info kunnen vinden over de gemeentediensten, zoals openingsuren van diensten en het recyclagepark. De gemeente mocht zich daarmee bij de pioniers rekenen onder de kleine, landelijke gemeenten die het voortouw namen op de digitale sneltrein. Andere steden en gemeenten volgden snel, en in de afgelopen weken werd in enkele gemeenten ook de afvalkalender in de app geïntegreerd.

Integratie met I.VL.A.
Uit statistieken van ontwikkelaar Onze Stad App blijkt dat de afvalkalender enorm populair is bij de app-gebruikers, waardoor men zich nu tot missie heeft gesteld om met elke intercommunale te kunnen integreren. Vorige week is de gratis integratie gebeurd met de afvalintercommunale I.VL.A, die o.a. Wortegem-Petegem als werkingsgebied heeft. Vanaf nu kunnen onze inwoners de afvalkalender dus in de Wortegem-Petegem App raadplegen, en hoeft men geen aparte app meer te installeren.

Wortegem-Petegem is daarmee 1 van de 34 gemeenten waarvoor dit nu gerealiseerd werd.