Dankjewel allemaal, dankjewel Janna!

De voorbije weken en maanden leerde #TeamMaJá! elkaar beter kennen. De duocampagne was dan ook heel intensief. We hebben gezwoegd en gezweet, gelachen en geweend (maar dat was vooral van dat lachen!). Het was een sprong in het diepe, maar we hebben genoten van de vlucht en maakten uiteindelijk een mooie landing.

Provinciaal hield onze partij vrij goed stand. De Kamerlijst van Alexander De Croo behaalde 17,9% (een licht verlies van amper 0,2%) en de Vlaamse lijst van Carina Van Cauter kon 15,9% van de kiezers bekoren (-1,4%). Janna en ik mochten allebei op jullie massale steun rekenen vanuit de hele provincie en konden daardoor een mooie persoonlijke uitslag neerzetten. Dankbaarheid en toch ook een beetje trots nemen zo de bovenhand!

Vooral de resultaten in onze eigen geliefde gemeenten zijn hartverwarmend:

  • In Wortegem-Petegem wordt Open Vld met de Vlaamse lijst in tegenstelling tot 2014 opnieuw de grootste partij met 28,1% (+1%). Ook op de Kamerlijst gaan we er nog eens met 1,5% op vooruit en klokken we af op 29,1%.
  • Persoonlijk kreeg ik in Wortegem-Petegem 684 voorkeurstemmen en ook Janna scoorde heel sterk met 364 stemmen!
  • In Horebeke stijgt de Kamerlijst met Janna met 5,5% naar maar liefst 37,3% van de stemmen. Op Vlaams niveau halen we er als afgetekende nummer één 28,2% (een licht verlies van 2,5%).
  • Dankzij onze duocampagne kreeg ik ook van 89 Horebekenaren een stem, dat zijn er bijna evenveel als onze schitterende lijsttrekker Carina Van Cauter.

En mensen, dat doet deugd. Dat doet zo ongelooflijk veel deugd! Zoveel steun, hulp, succesberichtjes vooraf en proficiat-berichtjes achteraf. Dankjewel allemaal!

En tot slot: dankjewel Janna. Het was een supertoffe duocampagne, en niet in het minst dankzij “de Já” van “MaJá!”.