Zwemmen aan voordeeltarief

Het voorstel voor een gemeentelijke tussenkomst in het zwemgeld kwam een eerste keer op de gemeenteraad dankzij het burgerbegrotingsproject ‘BuurtBouwers’. Onze inwoners konden voorstellen indienen voor kleine, maar nuttige veranderingen in Wortegem-Petegem.

Inwoner Jimmy Baert uit Petegem lanceerde het idee dat de gemeente het verschil zou bijpassen tussen het inwonerstarief en het niet-inwonerstarief in de zwembaden van Oudenaarde en Waregem, aangezien we zelf geen zwembad ter beschikking hebben.

Het project, dat voor één jaar geldig was, bleek een groot succes. We stelden voor om dit op te nemen in het beleidsplan 2020-2025, wat unaniem door de gemeenteraad werd goedgekeurd. De tegemoetkoming geldt voor alle meerbeurten- en gezinskaarten. Je brengt het aankoopbewijs binnen op de gemeente en krijgt vervolgens het verschil met het inwonerstarief terugbetaald.