Korting Buzzy Pazz en Omnipas De Lijn

Inwoners van Wortegem-Petegem krijgen vanaf 2021 een reductie bij de aankoop van een Buzzy Pazz of Omnipas bij vervoersmaatschappij De Lijn. Het gaat om 10% korting op abonnementen voor 3 maanden, en 25% korting op jaarabonnementen. Zo willen we zowel de schoolgaande jeugd als volwassenen stimuleren om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Jaarabonnement voordeligst

Op vandaag maken meer dan 250 scholieren en studenten uit Wortegem-Petegem gebruik van een Buzzy Pazz (12-24 jaar). Voor 3 maanden kost zo’n Buzzy Pazz € 81, voor een jaarabonnement is dat € 215. Dankzij de tussenkomst vanuit de gemeente verminderen deze bedragen naar respectievelijk nog € 73 en 161 euro. Daarnaast maken ook een 30-tal volwassenen gebruik van een Omnipas (25-64 jaar). Ook zij krijgen dus een fikse korting. Een abonnement voor 3 maanden kost dan nog € 115 i.p.v. € 128, een jaarabonnement nog € 247 i.p.v. € 329. De totale bijdrage vanuit de gemeente wordt op jaarbasis tussen de € 13.000 en de € 15.000 geraamd.

Klimaatplan

Deze beslissing kadert ook in de doelstellingen van het Burgemeestersconvenant en het klimaatplan. Hoe meer inwoners voor verre verplaatsingen gebruik maken van het openbaar vervoer richting Waregem en Oudenaarde, hoe beter. Dat zorgt voor een reductie van onze CO2-uitstoot. Binnen de vervoerregioraad Vlaamse Ardennen pleitten we bij De Lijn dan ook voor een verbetering van de basisbereikbaarheid met het openbaar vervoer op ons grondgebied.

Vanaf 2021 van toepassing

De gereduceerde tarieven zullen onmiddellijk toegepast worden bij de aankoop van het abonnement. Er zal dus geen administratieve last zijn voor de inwoners. Wie in 2020 reeds een abonnement aanschafte dat nog doorloopt in 2021, zal rechtstreeks bij de gemeentediensten terecht kunnen om voor die maanden in 2021 ook nog een korting te krijgen.

Voor vragen kan u uiteraard steeds terecht bij de dienst burgerzaken van onze gemeente.