Beweegbank in Domein de Ghellinck

Vorige zomer plaatste de gemeente Wortegem-Petegem gedurende een proefperiode van één maand een Beweegbank in het Domein de Ghellinck. Na een positieve evaluatie tekenden we in op de groepsaankoop van Sport Vlaanderen en sinds de plaatsing vorige week wordt er al dankbaar gebruik van gemaakt.

Bewegen in open lucht is meer dan ooit belangrijk voor jong en oud en het is meegenomen als dit ook nog samen kan. Hiervoor is de beweegbank ideaal. De beweegbank is een combinatie van een klassieke (buiten)zitbank waarop je kan uitrusten én een bewegingstoestel. Dit maak het functioneel voor zowel de actieve sporter als de recreatieve wandelaar. Zo willen we mensen stimuleren om op een eenvoudige en snelle manier meer te bewegen.

Op de beweegbank bevinden zich ook infopanelen met afbeeldingen van laagdrempelige oefeningen. Dankzij de eenvoud van de oefeningen zijn deze ook haalbaar voor senioren en zij komen graag eens in ons prachtige Domein de Ghellinck een korte wandeling maken. De oefeningen zijn overigens ontwikkeld op basis van de World Health Organisation-beweegrichtlijnen.

Van links naar rechts op de foto
(vooraan) BCSD-raadslid Aaron Boonaert, bestuurslid Reginald Steurbaut, gemeenteraadslid Sandy Vermeulen
(achteraan) bestuurslid Sebastien Hove, schepen Veerle Nachtegaele, gemeenteraadsvoorzitter Koen Desloovere