Opnieuw geld afhalen in Wortegem-Petegem

Sinds begin deze week kunnen inwoners van Wortegem-Petegem opnieuw in eigen gemeente geld afhalen. De gemeente ging in zee met Batopin – een samenwerking tussen Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC – om op het Wortegemplein ter hoogte van de kerk een CASH-automaat te plaatsen.

Nadat de bank ING de laatste bankautomaat, in deelgemeente Petegem, buiten werking stelde, gingen we reeds in februari 2018 actief op zoek naar een alternatief. Inwoners konden en kunnen op vandaag terecht in het Bpost kantoor maar door de eerder beperkte openingsuren is dit niet voor iedere inwoner evident. We gingen daarom op zoek naar een voor iedereen toegankelijke formule. In eerste instantie contacteerden we de firma G4S. De gemeente diende echter niet enkel een locatie ter beschikking te stellen maar ook de onderhoudskosten en een ‘fee’ te betalen, waardoor deze piste niet realistisch bleek.

Batopin

Begin 2020 kondigden Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC in diverse media hun initiatief Batopin aan waarbij ze de uitrol plannen van nieuwe bankneutrale geldautomaten. In april 2020 maakten we onze interesse kenbaar aan onze contactpersoon bij Belfius. Bij de concretisering van de plannen begin mei 2021 werd Wortegem-Petegem ook effectief weerhouden om naast de automaat in het Bpost-kantoor een bijkomende bankautomaat te krijgen, gezien er in een omtrek van 5km geen andere bankautomaat ter beschikking was.

Ideale locatie

Het CASH-afhaalpunt bevindt zich op het kerkplein van de deelgemeente Wortegem. Op wandelafstand van diverse horecazaken en vlak naast de kerk die herbestemd wordt tot een polyvalente gemeenschapsruimte is het de ideale locatie om een bankautomaat 24/7 te hebben.