Vanaf 2024 opnieuw weekendaanbod De Lijn

Op herhaaldelijke vraag van burgemeester Luc Vander Meeren en mezelf zal Wortegem-Petegem vanaf 6 januari 2024 opnieuw op een weekendaanbod van De Lijn kunnen rekenen voor de huidige lijn 58 (Oudenaarde-Waregem) en lijn 83 (Oudenaarde-Kruishoutem-Deinze).

Destijds stelde ik als schepen van Mobiliteit reeds in 2016 en 2017 aan De Lijn de vraag om de mogelijkheid te onderzoeken ook in het weekend een busverbinding te voorzien naar Oudenaarde en Waregem, dit ten behoeve van kotgaande studenten en minder mobiele inwoners die in het weekend inkopen wensen te doen in de naburige steden. Toen luidde het antwoord helaas nog negatief omwille van budgettaire redenen, maar de vraag was daarmee niet van tafel. Deze legislatuur vertegenwoordigde ik Wortegem-Petegem ook bij de opmaak van het regionaal vervoersplan voor de Vervoerregio Vlaamse Ardennen.

Met burgemeester Luc Vander Meeren hebben we bij de start van de opmaak van het regionaal vervoersplan vanuit Wortegem-Petegem twee concrete wensen op tafel gelegd: een weekendaanbod op lijn 58 (Oudenaarde-Waregem) en op lijn 83 (Oudenaarde-Kruishoutem-Deinze), alsook een busverbinding met Anzegem.

Nu krijgen we met dank aan de Vervoerregio Vlaamse Ardennen en De Lijn dus opnieuw een busverbinding in het weekend: tussen ca. 9u en 19u zal er in het weekend om het uur een bus zijn. De concrete uurregeling wordt vanaf 15 november via de kanalen van De Lijn gecommuniceerd. De busverbinding met Anzegem blijkt op dit moment helaas niet haalbaar, maar we hopen uiteraard dat die er ooit nog kan komen.