Kouterroute wordt gemeentelijke fietsroute

Op de gemeenteraad van 30 november stelde gemeenteraadsvoorzitter Koen Desloovere (Open Vld) voor dat Wortegem-Petegem de Kouterroute zou overnemen als een gemeentelijke fietsroute. Reden daarvoor was de geplande sanering van de fietsroute door de provincie Oost-Vlaanderen. Op de gemeenteraad gisteren bevestigden we intussen het akkoord met de provincie om deze als gemeente over te nemen. Als gewezen Schepen van Toerisme en huidig Schepen van Sport een beslissing die ik 100% steun. Inmiddels werd het ontwerp van de nieuwe bewegwijzering reeds voorgesteld.

In augustus 2023 werd door Toerisme Oost-Vlaanderen aan de peter van de Kouterroute meegedeeld dat de bewegwijzering van de Kouterroute in januari-februari 2024 zal gesaneerd worden. Gezien de route geliefd is bij vele fietsers, stelde Koen Desloovere (Open Vld) op de gemeenteraad de vraag om deze over te nemen. Zo zou deze provinciale route een gemeentelijke route kunnen worden.

360° pracht

De Kouterroute, in kaart gebracht en bewegwijzerd in 1997, is een fietsroute van 48 km met start en aankomst in Domein de Ghellinck. Het traject gaat, met aandacht voor historische bezienswaardigheden, door de vele kouters die Wortegem-Petegem rijk is. Ze doet tevens de vijf dorpskernen aan. Er bestaat een uitgebreide folder van met stratenplan en foto’s van de lokale fotovereniging MEWOP.

Met de eerdere creatie van de Hoeveroute Wortegem-Petegem en fietsroute Twee Vlaanders, zetten we onze gemeente al eerder in de kijker. De slogan 360° pracht is meer dan eens op zijn plaats.