Kandidaat voor het Vlaams Parlement!

Voor de verkiezingen van 9 juni zal ik vanop de 6e plaats deelnemen aan de verkiezingen voor het Vlaams Parlement. Ik wil graag de belangen van de inwoners en ondernemers uit landelijke gemeenten zoals Wortegem-Petegem verdedigen en zowel binnen als buiten de partij die stem laten horen. In de campagne schuif ik dan ook drie speerpunten naar voor.

Drie speerpunten

Eerst en vooral moet de financiering herzien worden van de (plattelands)gemeenten (het Gemeentefonds), zodat deze een sterke dienstverlening naar burgers toe kunnen garanderen en op voldoende cofinanciering vanuit Vlaanderen kan rekenen voor investeringen. 

Ten tweede ga ik voor een soepeler en sneller vergunningenbeleid, met vrijheid en ruimte voor wonen, landbouw en ondernemen, óók op het platteland. 

En tot slot ben ik geen voorstander van verplichte fusies. Ik kan me wel vinden in vrijwillige fusies, gebaseerd op rationele argumenten, die qua schaalgrootte het evenwicht houden tussen efficiënte dienstverlening en nabijheid voor de inwoners.

Verwachtingen

Ik stap hoopvol, doch realistisch in de campagne. Vanop de 6e plaats is het in dit kiessysteem bijna onmogelijk verkozen te geraken, dat besef ik. Op Vlaams, federaal en Europees niveau zijn er immers nog altijd ‘potstemmen’ voor de topkandidaten. Ik hoop echter veel steun te krijgen van de inwoners van Wortegem-Petegem en de Vlaamse Ardennen, die geloven in een correcte politiek met een nieuwe generatie liberale politici. Dat zou een belangrijk signaal zijn met het oog op de toekomst.